Ohjeet

Käytössämme on varauskalenteri Ratsukko 9.7.2018 alkaen. Ratsukon kautta saat varattua, maksettua ja hallittua tuntejasi helposti ja nopeasti, missä ja milloin vain. Kaikki tunnit eivät välttämättä näy aina varauskalenterissa ( etenkään yksityistunnit ym), joten soita ja kysy onko tuntia saatavilla 0407732320! Jos varaat tunnin samalle päivälle 5 tuntia ennen sen alkua, muuttuu kalenterissa Varaa- painike Soita- painikkeeksi ja tunnin varaus tapahtuu soittaen. Tämä siksi, että tallilla osataan huomioida lyhyen aikavälin varaukset ja myös ratsu ehditään vielä varaamaan sinulle.

Uusi asiakas

Mikäli olet uusi asikas, voit luoda itse tunnuksesi. Muista täyttää tarvittavat tiedot, jotta osaamme tehdä oikean tuntiratsuvalinnan sinulle tai lapsellesi, tai ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä.

Tuntien varaaminen

Ratsukkoa käytetään aina ryhmä-tuntien varaamiseen ja perumiseen. Yksityis ja erikoistunnit varataan puhelimitse 0407732320. Oikean tuntitason valintaan voit tutustua seuraavan otsikon alapuolelta. Sähköpostiosoite tarvitaan, jotta tuntivarausvahvistukset ja peruutusvahvistukset voidaan lähettää sinulle. Täytäthän tietoihisi sellaisen sähköpostiosoitteen, jota käytät saadaksesi vahvistukset ja mahdolliset tuntimuutokset tietoosi. Vahvistuksia ei lähetetä tekstiviestinä. Puhelinnumero tarvitaan myös, jotta mahdolliset lyhyen aikavälin muutokset tunneissa voidaan ilmoittaa sinulle tallin kautta.

Tunnin Peruuttaminen

Ostettu tunti on ostopäätös.

Kun tunti on peruttu perumisehtojen mukaan, saat ratsastaa tunnin myöhemmin ”rästituntina”.

Tunti varaukset ja peruutukset ensisijaisesti Ratsukko-varauskalenterin kautta.

Mikäli ratsastaja estyy saapumasta tunnilleen, peruutus on tehtävä viimeistään 24h ennen tunnin alkua Ratsukko Varauskalenteriin. (Peruuttamatta jätetystä tai myöhässä perutusta tunnista perimme tunnin hinnan.) Kun ratsastus tuntiin on alle 24h, tuntia ei pysty enää peruuttamaan varauskalenterin kautta ja peruutus täytyy tehdä puhelimitse 0407732320. HUOM! Peruuttaminen perhetunnuksella: Kun ratsastajille on tehty jo tuntivaraukset ratsastajan omilla tunnuksilla ennen perhetunnuksen alle liittämistä, pitää tuntien peruutukset tehdä vielä ratsastajan omien tunnusten kautta. Kun jatkossa teet uudet tuntivaraukset perhetunnuksen alta kaikille ratsastajille, tulevat ne näkyviin perhetunnuksen alle ratsastajien nimillä ja sen jälkeen myös tuntien peruutukset onnistuu perhetunnuksen alta.

Koronaviruksen vuoksi väliaikainen muutos peruutusehtoihin:

Sairasperuutukset toistaiseksi ennen tunninalkua lääkärin todistusta esittämällä (tällöin tunnin voi korvata myöhemmin) Muissa tapauksissa peruutukset normaalisti 24h ennen tunnin alkua. Muutoin veloitamme tunti hinnan.

Valmennustuntien Peruutusehdot:

Valmennus tunnit tulee perua kaikissa tapauksissa viikkoa ennen, jolloin emme veloita maksua. Myöhemmin perutuista perimme koko maksun, ellet saa tilallesi toista ratsastajaa.

Tapaturman sattuessa:

(Esim murtumat, leikkaukset…..)—> ilmoita asiasta tallille 0407732320. Laitamme kortin parantumisesi ajaksi katkolle. Parannuttuaan voi jatkaa siitä mihin olet jäänyt. Huom! Kortti ei mene katkolle mikäli perut varauskalenterista tuntisi ilmoittamatta asiasta meille, silloin sinulle kertyy ”rästitunteja”.

Oikean tuntitason valinta

Alkeistunti= Ei ole aikaisempaa ratsastuskokemusta tai on ratsastanut vähän tai aiemmista ratsastuskokemuksista on kulunut vuosikausia ja harrastus aloitetaan uudelleen. Tunnilla harjoitellaan perusasioita varustamisesta ja taluttamisesta eteenpäin.

Jatkotaso= Ratsastuskokemusta, mutta ei vielä pysty täysin itsenäisesti varustamaan hevosta ratsastukseen tai ratsastamaan turvallisesti kaikissa askellajeissa. Harjoitellaan perus asioita.

Perustaso= Hallitsee perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa. Perustaso-C=Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Pystyy ylittämään turvallisesti ainakin 20 cm esteen.

C=Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 50-60cm esteen.

C-B=Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 60cm esteen. Harjoittelee ratsastusliikkeitä kuten pohkeenväistöjä.

B= Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Osaa ratsastusliikkeistä mm.pohkeenvästön. Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 70-80cm esteen.

B-A= Hallitsee hevosen ja perusasiat ja pystyy itse varustamaan hevosen. Pystyy ratsastamaan kaikissa askellajeissa tehden eri linjoja. Pystyy turvallisesti ylittämään ainakin 80cm esteen. Osaa jo laajemmin ratsastusliikeitä. Opettele ratsastamaan hevosta peräänantoon.

A=Hallitsee hevosen ja perusasiat täysin. Osaa ratsastaa hevosen peräänantoon ja opettelee kokoamaan hevosta. Osaa laajasti ratsastusliikkeitä, kuten pohkeenväistön, vastalaukan, takaosakäännöksen, avotaivutusen.

Vaativa= Hallitsee hevosen ja perusasiat täysin. Osaa ratsastaa hevosen peräänantoon ja kootusti. Osaa laajasti ratsastusliikkeitä, kuten pohkeenväistön, vastalaukan, takaosakäännöksen, lauanvaihdot, sulkutaivutuksen.

Perhetunnus

Perhetunnuksella pystyt hallitsemaan saman perheen kaikkien ratsastajien tuntivarauksia yhdellä tunnuksella. Toimi näin: 1. Kirjaudu Ratsukko-varauskalenteriin sillä käyttäjätunnuksella, jonka alle haluat perheen muut ratsastajat 2. Valitse kirjautumisen jälkeen Päivitä tiedot ja rastita siellä näkyvä kohta Saman päätunnuksen alle tulee useampi ratsastaja ja paina sitten vielä Päivitä tiedot 3. Valitse Lisää Ratsastaja ja anna ratsastajan nimi samassa muodossa kun se on ko. ratsastajan oman käyttäjätunnuksen tiedoissa. Anna myös muut kysytyt tiedot ja paina lopuksi Lisää. 4. Kun olet lisännyt ratsastajat pääkäyttäjätunnuksen alle, näet kaikkien tiedot pääkäyttäjätietojen vieressä. Jatkossa tuntivarauksia tehdessäsi saat alasvetovalikon ratsastajista, kun olet varaamassa tuntia. Tuntivarauskohdassa siis valitset, kenelle tunti varataan.

Tuntien varaaminen HanRan jäsenhintaan

Jos haluat varata ja maksaa irtotunnit tai 10-kerran sarjakortin HanRan jäsenhintaan, käy ensin ostamassa KAUPASTA HanRan jäsenhintainen tunti tai 10-kortti, ja tee varaus vasta sen jälkeen. Kun olet maksanut ostoksen ja siitä on muodostunut sinulle lasku, muuttuu ostos irtotunniksi tai sarjakortiksi, jolla voit vahvistaa varaamasi tunnit.
Kun olet varaamassa tuntia ja vahvistamassa varaustasi, löydät vahvista varaus sivulta ostamasi irtotunnin tai sarjakortin, jonka valitset maksuvaihtoehdoksi.

Kausiratsastajat - kauden maksaminen

Ratsukkoon on integroitu Ropo Capital-laskutuspalvelu. Jos olet kausiratsastaja (21 tai 42 tuntia/ kausi), valitsethan sinulle jo varatuille tunneille maksuvaihtoehdot sivulta KAUPPA. Voit maksaa kauden joko yhdessä erässä, kahdessa erässä (21h/ kausi) tai kolmessa erässä (42h/ kausi). Maksuerien tuotetiedoissa on tarkemmat tiedot sekä eräpäivä maksulle. Muistathan käydä valitsemassa oikean maksuerän oikea-aikaisesti ostoskoriisi ja ja vahvistaa maksun. Maksusta tulee sinulle lasku Ropon kautta - maksu ei siis ole verkkopankkimaksu. Ensin saat sähköpostitse ostovahvistuksen ja muutaman tunnin kuluessa tulee oikea lasku. Mikäli valitsit laskun saapuvan postitse, se saapuu sinulle postin aikataulujen mukaan.


Valittavana on HanRan jäsenhintainen kausi tai normaalihintainen kausi. Kauden maksuerät eivät oikeuta sinua varaamaan lisätunteja - syyskausi 2020 on tarkoitus maksaa tätä kautta. Kun olet valinnut ostokoriin oikean kausituotteen laskutusta varten, sivulla tilauksen tiedot täytä kaikki kysytyt kentät ja paina sitten Maksa tilaus. Ostoksestasi lähtee sinulle lasku Ropo Capitalin kautta ja lasku lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
HUOM! Varmistathan siis, että sinulle on varattu jo kauden vakiotunnit tallisi kautta jotta voit valita laskua varten oikean kausituotteen!

Sarjakorttia käyttävät ratsastajat

Kauppa-sivulla on myös 10 kerran sarjakortit sekä HanRan jäsenille että normaalihintaisena. Ostaessasi sarjakortin, saat varattua kortin sisältämän tuntimäärän vapaasti vapaana oleville tuntipaikoille kun olet maksanut kortin. Maksaminen tarkoittaa, että ostoksellesi on muodostunut lasku, jonka Ropo Capital lähettää sinulle.

Sekä kausi- että sarjakorteissa sinulla on omat ratsastuskortit, joiden saldo on se määrä tunteja, joista olet maksanut. Tunnit vähenevät kortilta sitä mukaa, kun olet ratsastanut sinulle varatun tai itse varaamasi tunnin. Jos joudut perumaan tunnin, palautuu se oikealle kortille kun teet peruutuksen tallin määrittelemässä peruutusajassa, 24h ennen tunnin alkua: kausitunti kausikortillesi ja muu tunti sarjakortille. Näin pääset varaamaan rästitunnin. Rästejä varatessasi, valitsethan maksukohdassa, kummalle ratsastuskortille rästivaraus kohdistuu. Näin mahdolliset useammat korttisi ovat aina ajantasalla.

Tuntien maksaminen tallilla käteisellä tai liikuntaseteleillä

Jos haluat maksaa tuntivarauksen käteisellä tai liikuntaseteleillä, valitse tuntia varatessasi maksuvaihtoehdoksi Maksu tallilla. Tallille menee tieto varauksestasi ja valitusta maksuvaihtoehdosta, varauduthan siis maksamaan tunnin tallille tullessasi käteisellää tai muulla tallin hyväksymällä maksutavalla.

Mikäli tuotteen ostaminen ei onnistu

Mikäli tuotteen ostaminen ei onnistu kaupasta. Ethän yritä uudelleen. Ota silloin yhteys tallille.